Pilot koji je testirao Rafale: Perjanica svakog zrakoplovstva

29.05.2021.

18:22

Autor: Vijesti/P.F./HRT

Brigadir Željko Ninić

Brigadir Željko Ninić

Foto: Vijesti u 17 / HRT

O povijesnoj odluci o nabavi 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale za HRT je govorio brigadir Željko Ninić, član Međuresornog povjerenstva i pilot koji je u rujnu prošle godine testirao stanje rabljenih Rafala.

Dotrajale migove, koji su dosad štitili hrvatsko nebo, moramo prizemljiti do 2024., a do tada imamo vremena za prelazak na avione 4. generacije i obuku pilota.

- Višenamjenski borbeni avion četvrte generacije, na kojem ćemo imati čast i priliku letjeti, je iznimno složen borbeni sustav. To je perjanica svakog zrakoplovstva i svake vojske. Sam proces obuke bit će složen, mi poduzimamo već zadnje dvije godine pripreme za to i imamo još godinu do dvije dana  da osoblje pripremimo kako bi bilo sposobno završiti tu iznimno kompleksnu  obuku, objasnio je brigadir Željko Ninić, pilot HRZ-a, načelnik Operativnog odjela.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!