Izbor veleposlanika, komunikacija predsjednika i ministra na daljinu

15.11.2021.

19:27

Autor: Dnevnik/HTV

Gordan Grlić Radman i Zoran Milanović

Gordan Grlić Radman i Zoran Milanović

Foto: Dnevnik / HTV

Iako je danas bio izvan Hrvatske, točnije u Vatikanu - predsjednika Zorana Milanovića dočekala su i pitanja s domaćeg terena. Teme uglavnom poznate - trzavice na vrhu vlasti koje se provlače već danima.

Predsjednik Zoran Milanović ističe da mu premijer Andrej Plenković još nije odgovorio na pismo koje mu je poslao prije četiri dana, što je nazvao kriminalnim nemarom. Dodaje i da je na njegove ustavne ovlasti izvršen mali prljavi udar od strane izvršne vlasti. Prozvao je ponovno i ministra obrane Marija Banožića - među ostalim, i za osvetoljubivu ambiciju.

Dotaknuo se i pitanja veleposlanika, pri čemu je komentirao ulogu ministra Gordana Grlića Radmana, koji mu je, pak, odgovorio iz Bruxellesa.

- Gospodin Gordan Grlić, u zadnje vrijeme Radman, to nije bio kad sam ga upoznao, nikada ne bi postao ambasador. Na pragu 60. godine ne bi mu njegov HDZ u hranidbenom lancu dao tu hranjivu tvar, to je dobio od mene, zahvaljujući Vesni Pusić, kazao je predsjednik Zoran Milanović. Dodao je da se radi o osobi "licemjeru koji se presvlači brže od Batmana, Spidermana i Supermana u jednom kadru".

- Ja sam proizvod Franje Tuđmana, poručio je ministar vanjskih i europskih poslova. Dodao je da nije dobro uvlačiti se u "prostor u kojemu vlada verbalno nasilje, u kojem vlada kultura kavge. Smatra da to hrvatski građani ne zaslužuju.

- Za prazne, isprazne priče nemam vremena, isto tako i za niska podmetanja, poručio je Gordan Grlić Radman.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!