Plastični čepovi za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma

16.04.2019.

18:09

Autor: Hrvoje Šimunović/V.K./HRT

default error photo
U Osijeku je održana primopredaja prikupljenih plastičnih čepova za potrebe humanitarne akcije kojom se pomaže čakovečkoj Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma.
U Osijeku je održana primopredaja prikupljenih plastičnih čepova za potrebe humanitarne akcije kojom se pomaže čakovečkoj Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma. Plastične su čepove dostavili članovi Sindikata policije, Društva naša djeca, moto klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine te brojni građani.

U dvorištu Policijske uprave Osječko-baranjske pravi primjer solidarnosti na djelu. Mali i veliki humanitarci prikupili su stotine kilograma plastičnih čepova.

- Znali smo da neke škole već skupljaju čepove, ali željeli smo da sve počnu skupljati i imali smo tu ideju da pomognemo drugima, rekla je Nera Grđan, dječja gradonačelnica Osijeka.

Za svaki kilogram prikupljenih plastičnih čepova čakovečka Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobiva kunu i 20 lipa, a zahvaljujući pomoći nekoliko moto klubova, čepovi su pristizali s obiju strana državne granice.

- Ovo je već peta godina kako radimo humanitarne projekte, ovdje se uključila, kao i običnom, Posavina, tako da su i oni dovezli oko 10 vreća čepova, govori Božidar Vrselja, predsjednik MK Kune, Osijek.

- Od prvog dana bavimo se ovom humanitarnom akcijom s moto klubom Veterani Croatia i prikupimo popriličnu količinu čepova koje dovezemo ovdje svaki put, rekao je Predrag Mišković Fred, predsjednik podružnice Posavina, MK Veterani, Orašje.

I Policijska uprava Osječko-baranjska od početka je uključena u humanitarnu akciju koja iz godine u godinu okuplja sve više donatora plastičnih čepova.

- Nama je cilj da se ta akcija proširi u sve naše vrtiće, naše osnovne škole, sve institucije, kako u gradu Osijeku, tako i u svim drugim gradovima na području cijele županije pa i šire, istaknuo je Ladislav Bece, načelnik Policijske uprave Osječko-baranjske.

Sudionici projekta "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" poručili su da je čak i mali doprinos za čišći okoliš ponekad velika pomoć za nečije zdravlje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!