23:38 / 26.05.2019.

Autor: HRT

Plenković: Građani će prepoznati tko rješava probleme

-

-

Foto: - / -

Doći ćemo do toga da će birači vidjeti tko rješava probleme tranzicije, mi ćemo to raditi angažirano. Osvojili smo 4 mandata, zalagat ćemo se za europske vrijednosti, rekao je predsjednik HDZ-a.
Iza ponoći u stožeru HDZ-a okupljenima se obratio i predsjednik stranke Andrej Plenković.

Prvo je zahvalio svima koji su radili u kampanji HDZ-a i čestitao kandidatima te potom komentirao izlaznost birača, koja je 2013. bila 20%, a potom 25%.

- Sada smo došli na 30% što pokazuje da se hrvatski građani identificiraju s europskim temama i da se doživljavaju izbori za Europski parlament kao važni, rekao je Plenković.

Čestitao je i drugim zastupnicima i zastupnicama koji su dobili povjerenje hrvatskih građana. Uvjeren je da će i oni zastupati nacionalne interese u idućem sazivu EP-a.

- HDZ je na izbore išao samostalno i mislim da je to bila ispravna i dobra odluka. Na ovim izborima dogodila se velika disperzija glasova, veliki broj listi gdje su se svi angažirali da privuku određeni broj birača. U takvim okolnostima HDZ-u je tisuću i nešto glasova nedostajalo za peti mandat. S te strane mogu reći da nisam zadovoljan, ali sam zadovoljan s time da smo išli samostalno, da smo osvojili 4 mandata i da će naši zastupnici nastaviti raditi posao u provedbi naših europskih ambicija. To je već dio stečevine HDZ-a, ovo je izrazito proeuropska Vlada, proeuropski vodimo HDZ. Doći ćemo polako do toga da će birači vidjeti tko rješava probleme hrvatske tranzicije, mi ćemo to raditi angažirano. Zalagat ćemo se za europske vrijednosti, rekao je vodeći čovjek HDZ-a.

Smatra da će europska pučka stranka i dalje biti najsnažnija te je dodao kako je snažna poruka da je izabrana i zastupnica iz BiH.

- Ovo je jedan proces koji je važan za HDZ. Već sutra ćemo vidjeti što smo mogli više ili bolje, uoči današnjeg dana, mislim da se učinilo sve, bilo bi nam draže da se to nagradilo i petim mandatom, no to će očito pričekati za idući ciklus, rekao je Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!