Plenković najavio kadrovske promjene; traju konzultacije

10.01.2023.

10:46

Autor: HRT

Novinar Šime Vičević

Novinar Šime Vičević

Foto: HRT / HTV

Premijer Andrej Plenković najavio je kadrovske promjene u sektoru obnove o čemu se obavljaju konzultacije. Govori se o tome da ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina odlazi iz Vlade.

Na sinoćnjoj sjednici šireg Predsjedništva HDZ-a premijer Plenković dobio je bjanko potporu stranačkih tijela da provede kadrovske promjene kada je riječ o sektoru graditeljstva. Još sinoć je premijer rekao da je Ivan Paladina službeno na funkciji ministra, ali na pitanje odlazi li on s te funkcije, premijer je rekao "sve ćete saznati u idućim danima".

Indikativno je što premijer kaže da će o svemu obavijestiti javnost i Hrvatski sabor. Znamo da je Sabor onaj koji donosi konačnu odluku glasovanjem o novom ministru, rekao je novinar HTV-a Šime Vičević i dodao da premijer Plenković sinoć nije eksplicitno rekao da će se kadrovske promjene odnositi na ministarsku poziciju ministra Ivana Paladina.

Konzultacije i dalje traju. Za sve te promjene premijer će trebati i potporu koalicijskih partnera. Neslužbeno se doznaje da je sastanak vladajuće većine planiran u srijedu.

Još jučer se spominjalo nekoliko potencijalnih imena kao kandidata za ministarsku funkciju. Na ulazu u Banske dvore viđen je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić. Neslužbeno se doznaje da se na listi kandidata našla i Mirjana Čagalj, savjetnica za graditeljstvo i promet u Hrvatskoj gospodarskoj komori, dodao je Vičević.

Plenković: Obnova - najvažniji prioritet

Obnova ostaje najvažniji prioritet u ovoj godini u političkom smislu, dakle ubrzanje toga procesa, kazao je premijer Andrej Plenković.

- U tom pogledu dobio sam bjanko potporu za određene kadrovske promjene koje će se dogoditi idućih dana, a vezane su upravo za ovu temu. S te strane ćemo, nakon dodatnih konzultacija, koje će uslijediti narednih nekoliko dana obavijestiti javnost i o tome naravno upoznati Hrvatski sabor, kazao je Plenković.

Na novinarsko pitanje uključuju li kadrovske promjene odlazak ministra Paladina, premijer je kazao da ćemo idućih dana biti obaviješteni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!