18:13 / 30.06.2021.

Autor: HRT

Plenković: Borba protiv korupcije je stalna i kontinuirana

Premijer Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković

Foto: HRT / HTV

Borba protiv korupcije je stalna i kontinuirana, kazao je premijer Andrej Plenković prilikom posjeta Vučevici i komentirajući veliku akciju policije i USKOK-a u Zagrebu. 

- U vremenu naše Vlade borba protiv korupcije je stalna i kontinuirana. Manifestira se tako da policija, DORH i USKOK rade svoj posao samostalno, neovisno, nepristrano i tajno. Kada se tako radi, onda je sigurno da ćemo nastaviti s iskorjenjivanjem korupcije. Ne mogu komentirati pojedinosti konkretnog slučaja, znam o tome koliko i vi. Vidjet ćemo kada će USKOK obavijestiti javnost o konkretnom predmetu, rekao je Plenković odgovarajući na pitanja novinara o akciji policije i USKOK-a u Zagrebu.

Novinari su premijera pitali i o presudi čelnicima srbijanske Službe državne sigurnosti (SDB) Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću. Kazao je da nije uspio čuti i pročitati cijelu presudu jer je bio na putu. 

- Ne mogu u ovom trenutku do kraja znati. Nisam imao vremena pročitati, ali iz ovoga što mi suradnici govore, vidim da su optuženi samo za Bosanski Šamac. Smatramo da su Stanišić i Simatović bili među ključnim ljudima za provođenje velikosrpske politike, za agresiju na Hrvatsku i BiH, da su sudjelovali u najstrašnijim zoličnima. Vjerujemo da će u žalbenom postupku Rezidualni mehanizam uzeti u obzir njihovu ulogu u tim procesima na adekvatan način. Pozdravljamo osuđujuću presudu, ali ne možemo biti zadovoljni s obzirom na njihovu ulogu 90-ih godina, da je time donesena pravedna presuda, rekao je Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!