14:07 / 18.06.2019.

Autor: HRT

Plenković o kandidaturi Grabar-Kitarović : Neka sama odabere najbolji trenutak

-

-

Foto: - / -

Na predsjednici je da odabere najbolji trenutak kada će se kandidirati, kaže premijer Andrej Plenković.
Na pitanje je li njegova poruka jučer na svečanoj akademiji u povodu 30. obljetnice osnutka HDZ-a bio poziv aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović na kandidaturu, premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković odgovorio je danas novinarima kako je na predsjednici da odabere najbolji trenutak kada će se kandidirati.

- A kao što ste vidjeli jučer po reakciji, HDZ će dati snažnu potporu, a ona u tome ima i moju potporu sve ovo vrijeme. Na njoj je kad će se kandidirati, mislim da je poruka jučer u dvorani Lisinski bila veoma jasna, a zašto čeka to morate nju pitati - dodao je.

Plenković je, naime, u ponedjeljak na svečanoj akademiji u povodu 30. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) rekao kako očekuje ponovnu kandidaturu predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, poručivši da je na njoj da pronađe pravi trenutak kako bi je objavila te da ju HDZ-ovci "čekaju širokih ruku".Reagirala je i predsjednica Grabar-Kitarović, ali ne na svoju, nego na predsjedničku kandidaturu Zorana Milanovića, rekavši kratko da se svatko tko zadovoljava uvjete iz Ustava RH ima pravo kandidirati.Predsjednica, koja je u službenom posjetu Estoniji - kandidaturu za predsjedničke izbore još nije istaknula. U HDZ-u očekuju da će ona to učiniti te ponavljaju da je ''čekaju širokih ruku".

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!