11:07 / 27.11.2018.

Autor: HRT

Plenković: Predloženi zakon je dobar i poboljšava okvir za udomiteljstvo

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Amandmane HNS-a, koji je dio vladajuće većine, ne doživljava kao nešto dramatično.
Premijer Andrej Plenković u srijedu je Vladin prijedlog zakona o udomiteljstvu ocijenio dobrim jer poboljšava okvir za koncept udomiteljstva, a amandmane HNS-a, koji je dio vladajuće većine, ne doživljava kao nešto dramatično jer, kaže, to je demokracija i svaka stranka ima neka svoja načela i vrijednosti.

Murganić: Predloženi Zakon o udomiteljstvu je dobar
- Batinić: Ako se ne prihvati HNS-ov amandman, nećemo podržati Zakon

"Vlada stoji pri onom što smo rekli, rekao je Plenković novinarima na Markovom trgu pri odlasku na saborsku raspravu o proračunu za iduću godinu, upitan ima li šanse da popusti partneru u vladajućoj većini, s obzirom na to da je HNS podnio amandman na konačni prijedlog Zakona o udomiteljstvu kojim traži da se udomiteljstvo omogući i životnim i neformalnim životnim partnerima.

"Razgovarat ćemo. Ne vidim ja tu ništa posebno problematično. Svaka stranka ima neke svoje vrijednosti, svoja načela. Ono što je vlada napravila, smatramo da je dobro, odgovorno, primjereno, da poboljšava cijeli okvir koncepta uopće udomiteljstva. I mi iza toga stojimo i taj prijedlog ide u Sabor, a uvijek smo za razgovore, dodao je premijer na pitanje je li mu čudno da je HNS promijenio mišljenje budući da su HNS-ovi ministri u Vladi glasali su za prijedlog zakona koji je poslan u saborsku proceduru.

Plenković ne smatra da je to nekorektno. "Ne bih rekao da je nekorektno. Svatko ima neke svoje pristupe. To je demokracija. Pa ne možemo biti svi isti, rekao je  te se složio da je HNS svoj prijedlog mogao dati i ranije.

Na kraju je na pitanje hoće li nagovoriti HNS da promijeni mišljenje odgovorio: "Bit će sve dobro." 
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!