Plenković: Temeljito ćemo proučiti zahtjev DORH-a za Aladrovića

02.03.2022.

11:04

Autor: T.D./HRT/Hina

Andrej Plenković

Andrej Plenković

Foto: Robert Anic / Pixsell

Premijer Andrej Plenković poručio je u srijedu da će Vlada temeljito proučiti zahtjev DORH-a za skidanjem imuniteta ministru Josipu Aladroviću i nakon toga odgovoriti, uz ocjenu kako je riječ o prvom takvom slučaju u povijesti Vlade tako da "u njemu nema ništa rutinskog".

Vlada je jučer zaprimila zahtjev za skidanje imuniteta Aladroviću radi pokretanja postupka za djelo za koje je propisana kazna do pet godina zatvora, a premijer je danas u Banskim dvorima rekao da će Vlada proučiti zahtjev te odgovoriti, odnosno donijeti odluku.

Plenković je kazao da je riječ o prvoj takvoj situaciji u povijesti Vlade i odbacio tumačenje kako bi skidanje imuniteta ministru trebao biti rutinski potez.

- Nema ništa rutinsko u ovome, rekao je.

Aladrović je, pišu mediji, povezan s nezakonitim zapošljavanjem u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO), koji je vodio prije nego što je preuzeo ministarsku dužnost.

Plenković je rekao da se još uvijek vode konzultacije o tome tko će biti novi ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine nakon što je ostavku podnio Darko Horvat.

- Vidjet ćemo, vode se konzultacije, odgovorio je na pitanje hoće li to biti poznato ovoga tjedna.

- Pratite malo situaciju čime se sve bavim, dodao je premijer u odgovoru na to pitanje na konferenciji za novinare sazvanoj nakon što je Jedinstveni sanacijski odbor donio odluku, u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom, da novi vlasnik Sberbank Zagreb bude Hrvatska poštanska banka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!