19:37 / 22.04.2020.

Autor: IMS/M.Š./HRT

Plenković: Tri faze reaktivacije, prva 27. travnja

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Premijer Andrej Plenković na kraju sastanka užeg kabineta Vlade dao je izjavu o odlukama koje će se naći na sutrašnjoj sjednici Vlade.
Premijer Andrej Plenković na kraju sastanka užeg kabineta Vlade dao je izjavu o odlukama koje će se naći na sutrašnjoj sjednici. - Naše mjere zdravstveno restriktivnog karaktera ostvarile su rezultat. Brzina zaraze epidemijom je spora, broj smrtnih posljedica je relativno mali. Način kako smo se suočili s epidemijom, uspoređujući s drugim državama, možemo ocijeniti izrazito dobrim. U takvom kontekstu, vodeći računa o tome da postupno reaktiviranje gospodarskih i društvenih djelatnosti ne ugrozi postignuće u borbi protiv epidemije, idemo s faznom reaktivacijom koja će se događati 27. travnja, 4. svibnja i 11. svibnja. Kada sutra usvojimo paket, detaljno ćemo predstaviti mjere i doći ću na konferenciju za medije da o njima razgovaramo. Cilj je da ostvarimo i gospodarsku aktivnost i korist, pa sukladno tome i prihod za državni proračun, poručio je.

- Glad za informacijama ćemo staviti u okvir, svi su se resori angažirali, konzultirali smo stručnjake i sve moguće eksperte, procijenili gospodarski efekt i cijeli paket, kako to biva uobičajeno kako ovdje tako i u drugim zemljama, bit će prezentiran cjelovito.

Sjednica Vlade nije sutra u 10 već u 13 sati. Ima li nesuglasica?

- Imamo jednu obvezu koja je sutra u 11 sati, a ne mogu na dva mjesta biti u isto vrijeme.

O izboru glavnog državnog odvjetnika.

- Ima šest prijava, a mi ćemo sutra na Vladi donijeti odluku o jednom povjerenstvu, s pet, šest ministara, kojemu ću ja biti na čelu, održat ćemo razgovore s kandidatima i nakon toga donijeti odluku o odabiru i krenuti u proceduru prema Hrvatskom saboru, zaključuje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!