Plovanija: Istarski vatrogasci turistima dijelili letke

16.07.2022.

10:48

Autor: Hina/HRT/V.G.

Istarski vatrogasci turistima dijelili letke

Istarski vatrogasci turistima dijelili letke

Foto: HTV / HRT

Istarski vatrogasci, odnosno pripadnici javne vatrogasne postrojbe Umag, u subotu ujutro na graničnom prijelazu Plovanija turistima su dijelili edukativne letke koji upozoravaju na opasnost od požara.

- Posljednjih smo dana svjedočili velikim požarima na području Istarske županije koji su, zahvaljujući brzoj reakciji gasitelja, na vrijeme ugašeni bez ljudskih žrtava i većih materijalnih šteta. Budući da je turistička sezona u punome jeku, a u Hrvatsku svakog tjedna dolazi velik broj turista, važno je poruku o odgovornome ponašanju poslati što većem broju ljudi i tako smanjiti broj požara i ostalih nesreća, izjavio je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Zato vatrogasci Vatrogasne zajednice Istarske županije, na čelu s Kozlevcem i zapovjednikom umaških vatrogasaca Bojanom Štokovcem na graničnom prijelazu Plovanija dijele letke u kojima su na osam jezika navedeni savjeti o savjesnom ponašanju i brojevi žurnih službi u slučaju izbijanja požara.

- Vrlo visoki indeks opasnosti od izbijanja požara posljedica je izostanka padalina i visokih temperatura, pa je tako u prvoj polovici ove godine na području cijele Hrvatske zabilježen povećan broj požara na otvorenome prostoru i ukupna opožarena površina, naglasio je Kozlevac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!