16:32 / 11.05.2022.

Autor: HRT

Počela kampanja za novoga splitskog gradonačelnika

Ivica Puljak, ZĐogaš i Aris Zlodre

Ivica Puljak, ZĐogaš i Aris Zlodre

Foto: HRT / HTV

Počela je predizborna kampanja za novoga splitskog gradonačelnika. Danas su održane čak tri konferencije za novinare. 

Centrov kandidat, dosadašnji gradonačelnik Ivica Puljak, medijima se obratio na popularnom splitskom kupalištu, plaži Žnjan. Rekao je da su u deset mjeseci vlasti riješili sve zapreke oko radova, očekuju skoro potpisivanje koncesije i ishodovanje građevinskih dozvola.

Radovi na prvoj fazi uređenja plaža, šetnice, biciklističkih staza trebali bi početi najesen, a kupalište u punom sjaju zablistati na ljeto 2024. godine.

- Pokazali smo kojim smjerom ide Split, drukčijim od onog koji smo zatekli , a to su bili partikularnih interesa, smjera korupcije, klijentelizma. Ako nam građani daju još veću potporu mi ćemo nastaviti našim putem. A to je uvođenje reda i borba za javni interes, poručio je Puljak.


HDZ-ov kandidat Zoran Đogaš dao je podršku inicijativi za gradnju Regionalnog centra za autizam. Postojećem u Splitu nedostaje i prostora i stručnoga kadra, a želi, kaže, upozoriti na probleme svih ranjivih skupina društva.

O programu još ne želi govoriti, predstavit će ga kaže, za koji dan, jer se detalji još "bruse". Ako postane gradonačelnik, kaže, prvo što će napraviti bit će otvaranje ladica i rješavanje projekata koji na realizaciju čekaju godinama.

- Kad uđete u jednu instituciji kako što je Banovina morate razgovarati s ljudima i komunicirati s ljudima na pravi način. Svi imaju tu ideju da se GUP napravi. To je jedna od stvari koja se mora napraviti. Ja mislim da sam ja neko osvježenje i uskoro ćete saznati kako to otprilike zamišljam i kako ja to radim. Upoznat ćemo se, ima vremena. Ja sam još uvijek, kažu, novo lice, rekao je Đogaš.

Novo lice na splitskoj političkoj sceni je i kandidat Domovinskog pokreta- poduzetnik Aris Zlodre. Javnosti je predstavljen na splitskom Sustipanu, uz podršku šefa stranke Ivana Penave. Istaknuo je kako njegova obitelj u Splitu živi 500 godina, te da će i on riješavati probleme iz ladica u Banovini, a tvrdi i da zna - kako.

- To su projekti koji stoje u ladicima, ali to treba završiti kako bi grad išao naprijed. Želimo napraviti ulicu, spustiti se do Duilova, napraviti lungo mare do Stobreča. Tamo bi se napravila trajektna luka, marina s vezovima, a šta je najvažnije to grad ne bi koštalo ni kune! Kako? Pa jednostavno - koncesija, poručio je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!