Počeli radovi na prilazu Jadranskom mostu, uskoro promet u dvije trake

09.08.2022.

09:48

Autor: HRT/Dinko Kreštalica/D.M.

Radovi na Mostu Slobode

Radovi na Mostu Slobode

Foto: Lovro Domitrovic / PIXSELL

Počeli su radovi na prilazu Jadranskom mostu, koji spaja remetinečki rotor i dvije zagrebačke žile kucavice - Savsku i Selsku. Doznajemo kako će biti organiziran promet. 

Počeli su radovi na prilaznom segmentu mosta. Radi se o 40 godina starom mostu koji svakako treba obnovu. Radovi na samom mostu trebali bi početi iduće godine. Natječaj je objavljen javio je Dinko Kreštalica koji je razgovarao s voditeljem gradilišta Antom Borovinom

- Radi se o izvanrednom održavanju južnog vijadukta, prilaza Jadranskome mostu, koji je dužine 80 metara - radovi su počeli u srpnju i trajat će devet mjeseci. Trenutno se radi na donjem ustroju mosta - hidrodemoliranje, kazao je Borovina. 

Komentirajući činjenicu da se radi o mostu 'žili kucavici' potvrdio je kako se čeka da se završe radovi na Mostu slobode kako bi radovi počeli na gornjem dijelu konstrukcije Jadranskog mosta. Dvosmjeran promet će tada biti orgniziran u dvije trake. 

Borovina je dodao kako je prilaz Jadranskom mostu znatno oštećen jer se na njemu 40 godina ništa nije popravljalo. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!