16:26 / 27.11.2020.

Autor: B.A./Hina

Počinje online nastava u srednjim školama u Zagrebačkoj županiji

Ilustracija: Slavko Midzor/PIXSELL

Ilustracija: Slavko Midzor/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zagrebački župan Stjepan Kožić donio je odluku o organizaciji nastave na daljinu za srednje škole, kojima je osnivač Zagrebačka županija, i to od 30. studenoga do 24. prosinca.
Zagrebački župan Stjepan Kožić donio je odluku o organizaciji nastave na daljinu za srednje škole, kojima je osnivač Zagrebačka županija, i to od 30. studenoga do 24. prosinca.

➡️ Covid-19 - najnovije informacije

Takvu odluku župan Kožić donio je zbog više od 3500 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Zagrebačke županije.

Gradovi Zagrebačke županije su Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedelja, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec, Zaprešić, a ima i 25 općina.

U Zagrebačkoj županiji 376 je novozaraženih koronavirusom, samoizolacija je propisana učenicima 15 razreda osnovnih škola i učenicima jednog razreda srednje škole.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području te županije od početka pandemije do petka, 27. studenoga, evidentirano je 8527 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 4929 osoba, a 34 su preminule.

Trenutačno su aktivna 3564 slučaja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!