16:30 / 21.02.2019.

Autor: HRT

Podbrežje otvoreno za kupce prve nekretnine

-

-

Foto: - / -

Zagrebačka stanogradnja, podružnica Zagrebačkog holdinga, izgradila je u Podbrežju četiri zgrade sa 608 stanova. Iako su mnogi mislili da će to riješiti stambeno pitanje znanstvenih novaka - projekt je doživio fijasko.
Zagrebačka stanogradnja, podružnica Zagrebačkog holdinga, izgradila je u Podbrežju četiri zgrade sa 608 stanova. Iako su mnogi mislili da će to riješiti stambeno pitanje znanstvenih novaka - projekt je doživio fijasko. Kako ipak ne bi sve propalo, naselje je otvoreno svima koji traže prvu nekretninu.

Da ne bi ostali prazni, stan sada može kupiti tko želi - po cijeni od 1466 eura po četvornome metru. Ipak, u prvom krugu nije prodana ni trećina pa je ovih dana počeo drugi krug prodaje.

Igor Cerar iz Zagrebačke stanogradnje d.o.o. kazao je da su na javnom pozivu prodana 73 stana, a 83 osobe su još zainteresirane. Preostalih 400 stanova je u najmu - pola u socijalnom, a pola u javnom.

Gojko Bežovan, profesor s Pravnog fakulteta u Zagrebu, kazao je da su javno najamni stanovi za mlađe ljude koji imaju obitelj, stalno zaposlenje i da se onda to prepoznaje kao jedna višestruko korisna socijalna investicija.

U planu je bilo mnogo veće naselje, još četiri stambene zgrade s mnogo dodatnih sadržaja, no kako je ovaj projekt u začetku krenuo loše, još će se izgraditi dječji vrtić dok će daljnja ulaganja za sada pričekati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!