Na Lučkom više vozila nego rekordne 2019.

12:28 / 30.07.2021.

Autor: Jelena Bokun/Podnevni dnevnik/E.L.S./HRT

Jelena Bokun o prometu na Bregani

Jelena Bokun o prometu na Bregani

Foto: HRT / HRT

Pred nama je vikend u kojem se očekuje najveća ovogodišnja smjena turista i time - najveće ovoljetne gužve na autocestama i graničnim prijelazima. Već prošloga vikenda kroz naplatne postaje u Lučkom prošlo je više vozila nego istoga vikenda 2019.

- Na NP Lučko od ponoći do 18 sati i 30 minuta,  na autocestu se uključilo 34.400 vozila, što je u usporedbi s istim petkom prošle godine, ali i rekordne 2019., bolji rezultat. Današnji dan je obilježen gužvama ne samo na autocestama, već i na graničnim prijelazima. Na graničnom prijelazu Bajakovo i Macelj čeka se 4 sata. Gužve se očekuju cijeli vikend, no to su gužve koje smo svi priželjkivali, izvijestila je za središnji Dnevnik HTV-a, Jelena Bokun.


Puno vozila u tranzitu

Prijepodne se na Bregani čekalo za ulazak u Hrvatsku iz Slovenije tri sata. Na ulazak u RH čeka se oko sat i pol, na izlazu nema većih gužvi. Od ponoći do 11 sati granicu je prošlo 6 tisuća vozila, dok je iz zemlje izašlo 2 i pol tisuće - javila je Bokun za Dnevnik u podne.

Može se primijetiti, kaže, da je 70-80 posto vozila zapravo u tranzitu, radi se o putnicima koji su krenuli iz zapadnih zemalja prema BiH i Srbiji. Oni ne moraju imati COVID potvrdu, ali moraju napustiti Hrvatsku u roku od 12 sati. Ako to ne učine, određuje im se obvezna mjera samoizolacije.

Svi ostali putnici koji stižu iz Europske unije moraju imati COVID potvrdu, negativan test, potvrdu da su preboljeli COVID ili potvrdu da su cijepljeni. Gužve se danas očekuju na svim cestama i autocestama koje vode prema moru, HAK najavljuje da će tako biti cijeli vikend jer ulazimo u kolovoz.


Također treba imati na umu da su temperature iznimno visoke, u toplinskom smo valu, pa svima koji to mogu, savjetuje se da na put krenu rano ujutro ili kasnije navečer, a kad god krenuli, imajte sa sobom dovoljno tekućine i strpljenja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!