Pojačan promet na autocestama prema moru i na graničnim prijelazima

07.08.2020.

19:40

Autor: I.D./Tamara Marković,Marko Percan/Dnevnik/IMS/HRT

-

-

Foto: - / -

Samo u prvom tjednu kolovoza na NP Lučko zabilježeno je 650 tisuća ulazaka stranih gostiju. Na graničnom prijelazu Kaštel u petak do 18 sati u Istru je ušlo ukupno 34 tisuće putnika.
Počeo je još jedan kolovoški vikend. Promet je u petak od podneva bio pojačan na autocestama prema moru te na graničnim prijelazima. Mnogi na more kreću upravo petkom i to nakon radnog vremena.

Na naplatnoj postaji Lučko situaciju je uživo za Dnevnik HTV-a pratila reporterka Tamara Marković.

- Trenutno ovdje u smjeru mora nema dužih čekanja, iako je u poslijepodnevnim satima ovdje bila kolona, izvijestila je Marković.

Danas je ondje, kazala je, od ponoći do 17 sati prošlo ukupno 27 tisuća vozila, što je dobra vijest, jer je to slična brojka kao i ona lani. Samo u prvom tjednu kolovoza zabilježeno je 650 tisuća ulazaka stranih gostiju - uglavnom je riječ o Nijemcima, Austrijancima, Poljacima i Česima.

Promet je pojačan i u smjeru Istre. Na graničnom prijelazu Kaštel bio je reporter Marko Percan koji je kazao da se trenutačno u Istri odmara oko 200 tisuća turista.

- Prošlog petka ovdje na Kaštelu na ulazu u Hrvatsku čekalo se više od tri sata. Sigurno će tako biti i u danima koji dolaze, jer ulazimo u samu špicu turističke sezone, izvijestio je Percan.

Kazao je i kako je danas od ponoći do 18 sati u Istru je ušlo ukupno 34 tisuće putnika.

Prometna prognoza za subotu


Mjestimice je moguća kiša, uglavnom u gorju, Posavini i na krajnjem jugu. Ujutro će u unutrašnjosti ponegdje biti magle.

Podno Velebita u prvom će dijelu dana puhati jaka bura s povremeno olujnim udarima, a poslijepodne će slabjeti. Na Jadranskoj magistrali (DC8) zbog vjetra su prijepodne moguća ograničenja za pojedine skupine vozila.

Zbog veće gustoće prometa povremeno će se voziti usporeno i u koloni, uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta - u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, nekim graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju.

Vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja.

Na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom gužve i čekanja očekujemo već od petka poslijepodne, a zbog aktualnih kontrola čekanja će biti tijekom vikenda i na prijelazima s Mađarskom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.

Zbog vjetra su tijekom jutra mogući poremećaji u pomorskom prometu na sjevernom Jadranu, izvještava Hrvatski autoklub.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!