Pokrenuta linija London-Osijek, sletio prvi Ryanairov zrakoplov

05.06.2023.

17:13

Autor: Željka Živković/Renata Ostović/Regionalni dnevnik/HRT/R.S.

Povratak RyanAira u Osijek

Povratak RyanAira u Osijek

Foto: HTV/IMS / HRT

Prvi zrakoplov iz flote najveće niskotarifne aviokompanije, irskog Ryanaira, na ovogodišnjoj liniji London-Osijek sletio je u osječku zračnu luku sa 185 putnika. Nakon stanke odletio je u London s njih sto trideset i troje. Riječ je o povratku Ryanaira u Osijek nakon sedam godina i obnovi izravne linije Osijek-London-Osijek. Izvrsna popunjenost u oba smjera već je na početku pokazala da će ta zračna veza potaknuti turizam u oba smjera.

U ljetnom redu letenja Ryanair će između Osijeka i Londona letjeti dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom. Tako će svim putnicima iz Osijeka biti omogućen produljeni vikend u Londonu, a putnici koji stižu iz suprotnog pravca moći će uživati u Slavoniji i Baranji.

- Inače dosta često putujemo, vrlo rijetko iz Osijeka, drugi put putujemo iz Osijeka. 2014. godine je bila uvedena ova linija i čim sam vidjela da je ponovno uvedena, morala sam rezervirati kartu, za Regionalni dnevnik rekla je Dina Perković

- Cijene su zaista prihvatljive i ono što nama koji znamo s vremena na vrijeme nekamo otputovati jako puno znači kada vi iz svog mjesta dođete, parkirate ovdje auto, ne morate ići prema Zagrebu, stvarno mislim da je ovo jedna važna stvar za Osijek, rekla je Ana Mihaljević

Zadovoljni putnici 


Letovi u zrakoplovu kapaciteta 189 putnika najavljeni su do kraja listopada, a u prodaji će biti više od 16 tisuća mjesta.


-  Veliko je zadovoljstvo vidjeti slijetanje zrakoplova iz Londona i nadam se da će to potaknuti turizam u oba smjera, ali i poslovne veze naših dviju država, kazao je Simon Thomas, veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva u Hrvatskoj.


Uz liniju Osijek-London, tu je i izravna međunarodna linija Croatia Airlinesa Osijek-München, a ulaganja Grada i Županije u Zračnu luku bit će nastavljena.


- Do prije dvije godine nismo imali nijedan međunarodni let iz Osijeka i prema Osijeku, sada subvencijama Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka imamo letove i za München i za London, a kao što znate, odnedavno imamo opet letove prema Zagrebu, Zadru, Rijeci, Dubrovniku, istaknuo je Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka.


Sljedeće godine mogle bi se tu naći i neke nove destinacije i nove zrakoplovne kompanije koje će donijeti još veću živost u osječku zračnu luku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!