16:16 / 22.03.2020.

Autor: Hina

Policija: U potresu, uz teško ozlijeđenu djevojčicu, lakše ozlijeđeno 14 osoba

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Tijekom potresa, u stanu u Đorđićevoj ulici, teško je ozlijeđeno dijete kojem je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, objavio je PUZ.
Pored teško ozlijeđene 15-godišnje djevojčice, tijekom potresa je lakše ozlijeđeno 14 osoba, a brojni objekti su oštećeni, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Tijekom potresa, u stanu u Đorđićevoj ulici, teško je ozlijeđeno dijete kojem je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, objavio je PUZ.

"Zbog snažnog potresa koji je zatresao Grad Zagreb u jutarnjim satima, do 11 sati na području Policijske uprave zagrebačke zasad policija ima informaciju o ukupno 66 oštećenih objekata i 23 osobna automobila ", objavio je PU na svojim internetskim stranicama.

Najveći broj objekata i osobnih automobila oštećen je u samom centru Grada. Oštećene su Zagrebačka katedrala i crkva u Palmotićevoj ulici, a na području Dubrave uz dojave o oštećenjima više objekata, oštećena je i crkva u Čučerju.

Policija je poručila građanima da zbog potresa i naknadnih podrhtavanja, tijekom boravka vani poštuju preproruke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, drže potreban razmak i koriste zaštitne maske.

"Poštujući trenutnu situaciju koja zabrinjava građane, prvenstveno ne smijemo svi zajedno zaboraviti na stanje u kojem se nalazimo, s obzirom na pandemiju COVID-19 virusa", podsjetila je zagrebačka policija.

Ističu da se sigurnost, u oba slučaja, postiže praćenjem uputa Stožera civilne zaštite RH, uputa policajaca među građanima na terenu i ulicama, a što zajedno sa savjesnim ponašanjem pridonosi smanjenju širenja zaraze.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!