Policija kod Varaždina zaplijenila veliku kolekciju oružja

30.08.2023.

12:26

Autor: Hina/E.P.C.

Policija kod Varaždina zaplijenila veliku kolekciju oružja

Policija kod Varaždina zaplijenila veliku kolekciju oružja

Foto: PU Varaždinska / PU Varaždinska

U policijskom pritvoru završio je 66-godišnjak iz okolice Varaždina u čijoj je kući policija pronašla arsenal ilegalnog naoružanja, od pušaka i pištolja do raznih bombi, štapina i baruta.

Varaždinska policija izvijestila je da je u pretrazi pronašla naoružanje i eksplozivni materijali, među ostalim, jednu automatsku pušku, deset različitih pušaka, više njih domaće izrade, te dvije zračne puške.


Osim pušaka, u kući 66-godišnjaka pronađena su i četiri pištolja različitih kalibara, prigušivač, razni dijelovi oružja i čak 3200 komada streljiva različitih vrsta i kalibara.


Od eksploziva pronađene su tri tromblonske mine, jedna ručna kumulativna protuoklopna bomba, pet ručnih bombi, dva trotilska metka, nekoliko metara sporogorećeg štapina, 1.5 kg crnog baruta u listićima i dva vježbovna elektrodetonatora.


Nakon kriminalističkog istraživanja 66-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!