Policijski klub Splitsko-dalmatinske županije organizirao akciju darivanja krvi

20.06.2023.

14:40

Autor: T.D./HRT/Vijesti

Policija

Policija

Foto: HTV / HRT

Policijski klub dobrovoljnih darivatelja krvi Splitsko-dalmatinske županije organizirao je dvodnevnu akciju darivanja krvi u sjedištu interventne i specijalne policije u Mravincima pokraj Splita. 

Riječ je o najmasovnijem klubu darivatelja krvi u županiji. Ima više od 600 članova, a u akcijama darivanja sudjeluju policijski službenici iz cijele županije, umirovljeni policajci i članovi njihovih obitelji.

- Četiri puta godišnje organiziramo ove akcije, ali naši darivatelji se odazovu i na apele Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu u slučaju nekih većih nezgoda i kad je nestašica krvi, na svim tim akcijama skupimo godišnje gotovo 1000 doza, rekao je Hrvoje Boban, predsjednik Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi PU splitsko-dalmatinske.

- Svaka tri mjeseca imamo ovako lijepo druženje u velikom broju i jako dobar odaziv je policijskih službenika općenito, da pokažemo ljudima da nismo samo represivni nego da i pomažemo ljudima u dobrim situacijama i djelima i nadam se da će to tako ostati i ubuduće, rekao je Stjepan Vugdelija, Jedinica specijalne i interventne policije Split.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!