Ponovno program srednjoškolskog obrazovanja za policajce

17.08.2021.

22:11

Autor: Silvio Stilinović/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Policijska akademija

Policijska akademija

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Ministarstvo unutarnjih poslova ponovno na Policijskoj akademiji u rujnu pokreće obrazovanje za učenike 3. i 4. razreda srednje škole za zanimanje policajca-policajke. Tako će nakon 10 godina stanke biti upisano 50 polaznika.  

Galerija
Policijska akademija, Foto: Regionalni dnevnik/HRT
Policijska akademija, Foto: Regionalni dnevnik/HRTPolicijska akademija, Foto: Regionalni dnevnik/HRT

Amela Zukanović, mlada polaznica Akademije i 11-mjesečnog programa prekvalifikacije, kaže da je oduvijek željela biti policajka. Pa iako je pred diplomom Kineziološkog fakulteta, i pred završetkom je obuke za policajku.

- Upisala sam Policijsku akademiju zato što meni policija predstavlja pojam reda, rada i discipline. Nekako od malena iz obitelji vučem taj način funkcioniranja. I zapravo sam se i uvjerila kada sam došla na Akademiju zbog voditelja i cjelokupnog obrazovnog sustava, sam stekla takav dojam, istaknula je Amela Zukanović, polaznica Policijske akademije.

Amela je Puljanka, a dolazak u slavonskobrodsku policijsku upravu, bila je njezina želja. Kaže, tu bi voljela i ostati.

- Jedva čekam da prođe taj vježbenički staž da se svim silama pokušam zadržati ovdje jer stvarno sam prezadovoljna s kolegama i kolegicama, rekla je Amela.

I u Policijskoj upravi nemaju dovoljno riječi hvale za zalaganje Amele Zukanović. Jer biti policajka, nije lako. Ali je časno.

- Kandidati kroz ovo školovanje, jačaju, osim timskog rada, i fizičku spremnost. Također, polaznici imaju osiguran smještaj, prehranu, osiguranu novčanu naknadu. Ovo zanimanje je vrlo zanimljivo i atraktivno. I dakako sigurno je zaposlenje, naglasila je Kata Nuić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

- Što se tiče muških kolega, ženskih kolega, mogu reći da zahvaljujući muškim kolegama osjećate se sigurno. Zaštitnički se ponašaju prema vama. Ja sam s te strane jako zadovoljna. Dakle, nama je još manje od mjesec dana ostalo do prisege i onda vježbenički staž 6 mjeseci, rekla je Amela Zukanović.

Kaže Amela da su je i kolege prihvatile i puno uči od njih. Njezine ambicije u policijskom poslu idu i dalje. Nakon prekvalifikacije i vježbeničkog staža namjerava nastaviti obrazovanje na Akademiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!