Popunjenost COVID kapaciteta u KB-u Dubrava je 80 posto

30.10.2021.

12:32

Autor: Ruža Ištuk/Dnevnik/IMS/HRT

Ruža Ištuk

Ruža Ištuk

Foto: Dnevnik / HRT

Popunjenost COVID kapaciteta u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Dubrava je 80 posto. Hospitalizirano je 100 ljudi, a od toga su 22 osobe na respiratoru. Od svih ljudi na respiratoru samo su dvije osobe cijepljene, a najmlađa ima 47 godina.

U bolnici govore da je od ukupno hospitaliziranih 20 posto cijepljenih osoba, no oni, kako kažu, rjeđe razvijaju teži oblik bolesti i imaju manju potrebu za respiratorom. Prosječna dob hospitaliziranih je 67 godina, no nažalost stižu i sve mlađe osobe. Tako su jučer u bolnicu primili dvadesetdvogodišnju djevojku koja je danas na kisiku.

Ono što posebno zabrinjava jest da se rast broja novozaraženih prelijeva i na ostale bolnice pa se može očekivati veći broj hospitaliziranih. Kako i stručnjaci kažu, jasno je da jedino možemo spriječiti ovu situaciju tako da se pridržavamo svih propisanih epidemioloških mjera, ali i da se oni koji se mogu i žele svakako cijepe, izvijestila je za Dnevnik HTV-a Ruža Ištuk.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!