Posebna regulacija prometa u Zagrebu sutra i u utorak

23.10.2022.

Zadnja izmjena 19:10

Autor: Dnevnik/IMS/I.Z./V.G./HRT

Posebna regulacija prometa u Zagrebu

Posebna regulacija prometa u Zagrebu

Foto: Marin Tironi / PIXSELL

Sutra, 24. listopada i u utorak, 25. listopada u Zagrebu se održava Prvi parlamentarni summit Međunarodne krimske platforme, a zbog čega se na području Zagreba i Velike Gorice očekuje dolazak i boravak većeg broja predsjednika/ca Parlamenata i Parlamentarnih skupština te međunarodnih organizacija. 

Zbog provedbe posebnih mjera sigurnosti, uspostavit će se privremena regulacija prometa te tom prilikom može dolaziti do povremenog kratkotrajnog prekidanja odvijanja prometa uz nazočnost policijskih službenika.

Osim navedenog, na području užeg centra grada Zagreba, 25. listopada od 6 sati do 22 sata, uspostavit će se privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila na posebno označenim mjestima trakama "Stop - policija", a o čemu su vlasnici vozila i stanari zgrada na navedenim lokacijama već upoznati.

PU zagrebačka poziva građane, odnosno sve sudionike u cestovnom prometu, a posebice vozače motornih vozila i pješake, na razumijevanje i strpljenje u vrijeme uspostave privremene regulacije prometa navedenih dana.

Također, iz zagrebačke policije pozivaju građane na dosljedno poštivanje uputa i naredbi policijskih službenika kao i poštivanje pravila navedenih u privremenoj regulaciji prometa na pojedinim prometnicama.

U nastavku možete pogledati karte s obilaznim pravcima:

Karta Zračna luka Franjo Tuđman – Buzin
Karta Novi Zagreb
Karta Trnje – Centar
Karta Gornji grad

HRT-ova novinarka Mateja Ribičić kazala je u središnjem Dnevniku HTV-a kako su stanovnici užeg centra Zagreba dobili obavijesti na svojim automobilima, o zabrani parkiranja i zaustavljanja na važnijim prometnicama.

Iz policije apeliraju na građane da dobro prouče rute kretanja kako svakodnevni život ne bi bio u potpunosti blokiran. Mole građane da izaberu alternativne pravce.

Zagreb se do sada pokazao kao iznimno dobar i siguran domaćin.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!