14:24 / 18.03.2022.

Autor: Hina/HRT/D.S.

Potpisan sporazum o suradnji Vlade i četiriju pravnih fakulteta

Potpisivanje sporazuma o suradnji

Potpisivanje sporazuma o suradnji

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Hrvatska Vlada i pravni fakulteti u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu potpisali su danas u Zagrebu sporazum o suradnji čiji je cilj znanstvena i stručna potpora radu Vlade.

Okvirni sporazum o suradnji Vlade, pravnih fakulteta u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu te Akademije pravnih znanosti Hrvatske potpisali su voditelji tih institucija i predsjednik Vlade Andrej Plenković.


Plenković je izrazio nadu da će se suradnjom poboljšati priprema pravnih propisa koji se prihvaćaju i drugog.


Vjerujem da ćemo dobiti izbalansiranu ekspertizu pravnih stručnjaka, poboljšati kvalitetu zakonskih tekstova, te da će profesori koje prate najbolja rješenja i koji su u tijeku s onim što se priprema u nekim drugim zemljama na europskoj i međunarodnoj razni, sugerirati najprihvatljivija rješenja, kazao je premijer.


Dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu Ivan Koprić kazao je da će suradnja Vade i pravne struke biti sustavnija te naglasio da će obuhvatiti praćenje cjeloživotnog obrazovanja službenika i uključivanje studenata u praksu i stručne projekte.


Koprić je najavio da će za 45 dana biti osnovana radna skupina koja će pripremiti program rada za ovu godinu.


Na svečanosti su sudjelovali ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.


Sporazum obuhvaća obavljanje stručnih poslova za Vladu, sudjelovanje u izradi nacrta akata za Vladu, potporu praćenju učinkovitosti provedbe zakona, pripremu analitičkih podloga s ocjenama usklađenosti pravnog sustava Hrvatske s pravnim sustavom Europske unije, sudjelovanje u radnim tijelima Vlade i savjetima predsjednika Vlade i drugih tijela državnu uprave i drugo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!