I dalje potraga za ribarima, policijski sonderi pretražuju morsko dno

04.05.2023.

Zadnja izmjena 19:18

Autor: Jana Radić/Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Javljanje Jane Radić u središnji Dnevnik

Javljanje Jane Radić u središnji Dnevnik

Foto: HTV / HRT

Treći je dan potrage za dvojicom umaških ribara koji su nestali u akvatoriju zapadne Istre. Pulska lučka kapetanica rekla je da su policijski sonderi na morskome dnu, na mjestu gdje je bila posljednja lokacija ribara, otkrili signal koji bi mogao upućivati na to da je riječ o brodici za kojom se traga. No sve su to trebali potvrditi ronioci, a za sada takve potvrde nema.

- Nažalost, nestali ribari još nisu pronađeni. Cijeloga dana trajala su izviđanja na području gdje je zadnji puta uhvaćen signal s mobitela. U potragu su bili uključeni ronioci Specijalne postrojbe iz Pule nakon što je sinoć uočeno nešto na ehosonderu na dubini od gotovo 30 metara. Za sada nema informacija da je nešto i pronađeno, rekla je u javljanju u središnjem Dnevniku naša reporterka Jana Radić dodajući da su vremenske prilike za potragu danas bile povoljnije, da će potraga potrajati do sumraka i da će se nastaviti sutra. 

- U pitanju su ljudski životi, mi se nadamo da su oni živi i maksimalno ćemo se angažirati i potruditi da ih nađemo. Stoga, teško je u ovom trenutku reći i koliko će potraga trajati, nadam se da ćemo ih naći žive, bilo na našoj ili talijanskoj strani, poručila je pulska lučka kapetancica Dolores Brenko Škerjanc.

Vesna Kauzlarić, voditeljica Odjela za zaštitu okoliša Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, osvrnula se u razgovoru za HTV na to koliko dugo ljudi mogu preživjeti u moru. 

- Teško je to procijeniti. Pogotovo u vrijeme ovih temperatura. Temperature mora na sjevernom Jadranu kreću se oko 14 ili 15 stupnjeva. Sve je to individualno, pojašnjava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!