22:54 / 07.01.2021.

Autor: Hina

Potres oštetio vojne objekte u Petrinji

Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dio civila koji su utočište našli u vojnim objektima morat će biti preseljeno.
Ministar obrane Mario Banožić izvijestio je u četvrtak kako su utvrđena oštećenja na dijelu vojnih objekata u Petrinji u kojima su privremeno smješteni civili tako da će se dio njih, u suradnji s civilnim institucijama, prvenstveno staračkim domovima, morati preseliti.

➡️ Posljedice potresa - najnovije informacije
➡️ "Urušne vrtače u selu Mečenčani velika su opasnost za stanovnike"
➡️ HRT-ov novinar još je '98. upozoravao na lošu obnovu 

- Pokušat ćemo što prije pristupiti sanaciji, petrinjska vojarna u jednom je trenutku postala spas, izjavio je ministar Banožić za N1 upitan što će biti s 400 civila koji su privremeno smješteni u vojarni. Na pitanje kakva je situacija s dionicima domovinske sigurnosti, poručio je kako svima cilj treba biti stabilizacija odnosa, pomoć ljudima i sutra obnova.

- To se sigurno neće dogoditi ako netko bude pokušavao stvari prikazati tendenciozno. Hrvatska vojska, u konkretnom slučaju, Stožer je dao operativno središte, da se u svakom trenutku zna gdje je policija, HGSS, vatrogasci, rekao je ministar. U prvim akcijama bilo je nužno otklanjanje građevinskog otpada, čišćenje prometnica, prebacivanje bolesnika, nabrajao je Banožić.

- Osim tih zadaća, uključili smo se u kontrolu nasipa s Hrvatskim vodama. Puno toga vojska čini, volio bih da sve to što prije završi i krenemo u obnovu. I dalje će se dijeliti humanitarna pomoć i čistiti objekti, dostavljati kontejneri, sve ono što vojska može učini sa svojom mehanizacijom, najavio je ministar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!