Potres magnitude 4,1 prema Richteru, urušio se dio zgrade u centru Petrinje

24.02.2021.

11:04

Autor: HRT

Centar Petrinje nakon potresa zatvoren je

Centar Petrinje nakon potresa zatvoren je

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Područje središnje Hrvatske nešto prije 11 sati pogodio je potres. Seizmološka služba RH potvrdila je potres jačine 4,1 prema Richteru. Radi se o seriji naknadnih potresa, koja se malo smanjila, ali još uvijek traje. Uslijed današnjeg potresa došlo je do urušavanja i dijela zgrade u centru Petrinje, potvrdili su za portal HRT-a iz petrinjske policije. Riječ je o zgradi koja je stradala u prethodnim jakim potresima, a policija je na terenu. Informacija o ozlijeđenima nema.

Ovaj je dosta jači bio. Buka i jako drmanje. Ovaj je dobro stresao na krovu, nije dobar osjećaj.

komentari građana iz Petrinje i okolice na stranici EMSC-a

Jelena Bokun javila se iz Petrinje. Potvrdila je kako se u samom centru grada dodatno urušila zgrada koja je već bila jako oštećena. Dijelovi zgrade padali su na cestu. Srećom radi se o dijelu grada koji je potpuno zatvoren i za promet i za pješake. Tako je izbjegnuta veća tragedija.

Potres je iznenadio i saborske zastupnike. 

Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio je da je epicentar bio u blizini Siska. Nakon objave da se radi o potresu jačine 3,7 prema Richteru, učinili su korekciju na 4,3 stupnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!