Potvrđena optužnica protiv Severine Vučković zbog nametljivog ponašanja

08.03.2023.

15:42

Autor: HRT/A.V./Hina

Severina Vučković

Severina Vučković

Foto: Marko Prpic / PIXSELL

Zagrebački Općinski kazneni sud potvrdio je optužnicu, ali još nije odredio datum početka suđenja pjevačici Severini Vučković zbog nametljivog ponašanja koje je kod bivše ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece i mladih Gordane Buljan Flander izazvalo tjeskobu i uznemirenost.


Optužnica zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva potvrđena je na sjednici optužnog vijeća suda u rujnu prošle godine, a za prvo ročište još nije određen datum, doznaje se na sudu 24 sata.


Kazneni zakon za nametljivo ponašanje predviđa kaznu zatvora do jedne godine. Tužiteljstvo je u svibnju 2022. izvijestilo da je podnijelo optužnicu protiv Severine Vučković zbog dva kaznena djela nametljivog ponašanja.


Tužiteljstvo je, ne navodeći identitet i ne precizirajući detalje optužnice izvijestilo kako se optužnicom tereti pjevačicu da je počinila navedena kaznena djela na štetu 59-godišnjakinje i 65-godišnjakinje.


Riječ je o slučaju kada je Severina Vučković uputila Ljiljani Klinger, ravnateljici zagrebačke osnovne škole koju pohađa njezin sin, SMS s uvredljivim sadržajem u kojem je pjevačica nadodala kako bi je zadavila rukama.


Mediji su bili izvijestili da je Klinger prijavila Vučković za prijetnje, no ta je prijava poslije odbačena.


Pjevačica u intervjuu optužila 22 osobe


Pjevačica je poslije priznala da je uputila poruku ravnateljici te da je reagirala kao majka kako bi zaštitila svojeg sina u jeku borbe za skrbništvo koju je vodila sa svojim bivšim partnerom Milanom Popovićem.


Zbog nametljivog sadržaja pjevačicu je prijavila i bivša ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladeži grada Zagreba Gordana Buljan Flander, i to nakon što je Severina Vučković u intervjuu optužila ukupno 22 osobe da su udruženi u mrežu koja joj je otežala postupak dobivanja skrbništva nad sinom.


Severina Vučković uzvratila je kaznenim prijavama protiv Klinger i Buljan Flander.


Visoki kazneni sud u međuvremenu je potvrdio oslobađajuću presudu zagrebačkog Županijskog suda Gzimu Redžepiju, suradniku bivšeg gradonačelnika Milana Bandića, koji je bio optužen da je trgovao utjecajem radi izmjene sudske odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju sina Severine Vučković i srpskog poduzetnika Milana Popovića.


Redžepi je bio optužen da je, nakon što je u tom postupku sud imenovao dvojicu vještaka za provođenje multidisciplinarnog psihijatrijsko-psihologijskog vještačenja radi odlučivanja s kojim će roditeljem maloljetno dijete stanovati, tijekom provođenja vještačenja inicirao sastanak s jednim od imenovanih vještaka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!