Zaustavljeno širenje požara kod Dubrovnika, dežura 80 vatrogasaca

31.07.2022.

Zadnja izmjena 23:10

Autor: Hina/Dnevnik/HRT

Gori iznad Orašca, vatrogasci uspjeli obraniti kuće u Ljupču

Gori iznad Orašca, vatrogasci uspjeli obraniti kuće u Ljupču

Foto: Grgo Jelavic / Pixsell

Poslijepodne je buknuo požar iznad dubrovačkog naselja Orašca kod Zatona. Na teren je izašlo više od 60 vatrogasaca, a u gašenju je sudjelovalo i četiri kanadera. U jednom trenutku vatra je zaprijetila i kućama u mjestu Ljubač. Obranjene su. Situacija je bila teška jer se radi o gustoj borovoj šumi, a probleme je stvarao i vjetar.

Na terenu s vatrogascima je Morana Baričević, za Dnevnik 3 je javila da požar službeno još nije pod nadzorom, nema otvorenog plamena, vide se samo "žarnice", no situacija je znatno bolja nego što je bila poslijepodne.

- Svi strahuju od vjetra, najavljena je bura koja može jako pogoršati situaciju. Svih 80 vatrogasaca, koliko je danas bilo na terenu, ostaje cijelu noć dežurati, dodala je.

- Danas je bilo jako teško, teren je zahtjevan. Za sada je lokalizirano, ali čeka nas teška noć, krenula je jaka bura. Vidjet ćemo kakva će biti noć, ali m smo budni, rekao je Teo Obuljen, JVP Dubrovački vatrogasci.

Evo što kažu mještani: 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!