Požar kod Skradina, nagorio krov kuće

10.08.2022.

Zadnja izmjena 23:47

Autor: Dnevnik/P.F./HRT

Požar kod Skradina

Požar kod Skradina

Foto: Dnevnik / HRT

Još jedan požar buknuo je večeras na širem šibenskom području. Malo poslije 20 sati buknulo je u mjestima Međare i Cicvare - sjeverno od Skradina. 

Na intervenciju je izašlo četrdesetak vatrogasaca. Vatra se približila kućama, na jednoj je oštećen krov.

- Vidio sam da nešto gori pa sam dojurio ovdje s prijateljima. Gasili smo, uspjeli smo nešto napraviti. Ništa nije izgorjelo na kućama osim jednog krova malo. Zvali smo vatrogasce kad smo vidjeli da gori i stigli su nakon 20-ak minuta iz Skradina i Vodica, rekao je Mićo Brajković iz Lađevaca kod Skradina.

U Dnevnik 3 HTV-a s požarišta javio se novinar Hrvoje Gunjača. Razgovarao je sa županijskim vatrogasnim zapovjednikom Darkom Dukićem.

- Sada je stanje dosta dobro, dio koji je bio kod mjesta Cicvare sada je otklonjen. Vatra je ušla u jednu kuću i to smo vrlo brzo sanirali. Sad imamo samo 100-tinjak metara otvorene vatre na zapadnoj strani i nadam se da ćemo je vrlo brzo riješiti, rekao je Dukić.

- Nažalost, na Dinari imamo još jedan požar i vidjet ćemo tijekom sutrašnjeg dana što ćemo moći napraviti, dodao je.

Na pitanje hoće li ujutro pozvati zračne snage ili one moraju ići drugdje Dukić je rekao da za ovaj požar kod Skradina, kako stvari stoje, neće trebati zračne snage.

- No, za požar na Dinari ćemo procjenjivati situaciju. Tražili smo i danas zračne snage, međutim, orkanska je bura, velike su turbulencije i zračne snage nisu mogle djelovati, pa su vatrogasci JVP-a Knin i DVD-ova Knin i intervencijske snage na tom požaru i bit će tijekom noći, istaknuo je Dukić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!