18:17 / 30.07.2021.

Autor: HRT

Požar na Braču zahvatio gustu borovu šumu, evakuirani turisti

Gori na Braču

Gori na Braču

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Na zapadnoj strani Milne na Braču buknuo je požar koji je zahvatio gustu borovu šumu. Brzom intervencijom otočnih vatrogasnih društava vatra se više ne širi, a dio gostiju iz obližnjih turističkih objekata je evakuiran, ponajprije zbog dima.

-Požar je gasilo 40 vatrogasaca s 15 vozila, te dva kanadera i helikopter. Izgorjelo je 3-4 hektara, velikom većinom maslinici i borova šuma. Požar je došao do oko 200 mtara od objekata, a više nema nikakve opasnosti za objekte, rekao je Nikola Martinić, vatrogasni zapovjednik.

Gasi se i na području Zadarske županije. Vatrogasci su zaprimili dojavu o požaru trave, niskog raslinja na području Pridrage, na zasada neutvrđenoj površini. U gašenju požara ukupno sudjeluje 12 vatrogasaca s 4 vatrogasna vozila te jedan protupožarni zrakoplov Canadair, priopćeno je iz Vatrogasne zajednice.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!