Požar kod Mandaline, kod Perkovića obranjene kuće

27.07.2021.

15:02

Autor: V.K./HRT/Hina

Požari kod Mandaline i Kod Perkovića

Požari kod Mandaline i Kod Perkovića

Foto: HTV / HRT

Veliki šumski požar buknuo je nedaleko od Šibenika malo poslije 14 sati. Vatra je zahvatila gustu borovu šumu u uvali sv. Petar, blizu brodogradilišta i marine u šibenskoj Mandalini. No brzom intervencijom vatrogasaca, uz pomoć zračnih snaga, zaustavljeno je širenje vatre koja je progutala hektar borove šume i niskog raslinja. Pod kontrolom je i požar kod Perkovića - kuće su obranjene. 

Galerija
Požar u uvali sv. Petar, Foto: Regionalni dnevnik/HRT
Požar kod Perkovića, Foto: Regionalni dnevnik/Požar kod PerkovićaPožar kod Perkovića, Foto: Regionalni dnevnik/HRTPožar u uvali sv. Petar, Foto: Regionalni dnevnik/HRTPožar uvali sv. Petar, Foto: Regionalni dnevnik/HRTMiroslav Bilušić, Foto: Regionalni dnevnik/HRT

- Situacija je dobra. Imamo 27 ljudi na terenu s 10 vozila. Imali smo zračne snage u blizini, koje su odmah došle s drugog požara, tako da je situacija dobra. Još nije lokaliziran, ali svaki čas ćemo proglasiti požar lokaliziranim, poručio je zamjenik zapovjednika JVP-a Šibenik Miroslav Bilušić iz uvale sv. Petra. 


Kod Perkovića obranjene kuće

Požar kod Perkovića u Šibensko-kninskoj županiji koji je planuo prijepodne lokaliziran je u 20 sati, potvrdio je u utorak vatrogasni zapovjednik Darko Dukić. Na požarištu više nema otvorene vatre ni izdimljavanja. Na intervenciji je sudjelovalo 46 vatrogasaca sa 16 vozila, a snagama na terenu pomoć iz zraka pružala su tri kanadera i dva airtractora.

U jednom trenutku vatra se opasno približila kućama u zaseocima uz željezničku prugu, ali naporima vatrogasaca domovi su obranjeni. Gorjelo je na površini od 107 hektara, a opožarena je trava, raslinje, smreke, hrastova i grabova šuma. Jedna vatrogasna ekipa nadzirat će teren kroz noć.

Poslušajte izjavu mještanina i Darka Dukića, županijskog vatrogasnog zapovjednika. 

Lokaliziran je požar na Brgatu kraj Dubrovnika 

Vatra ne prijeti kućama, a gori makija i šuma. Na terenu su DVD Župe dubrovačke, dubrovački vatrogasci i Državna vatrogasna interventna postrojba. U međuvremenu planuo je požar i u Lovištu na kraju Pelješca, kamo su upućena dva kanadera i vatrogasci. Gori borova šuma na nepristupačnom terenu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!