Požar na Biokovu širi se kroz borovu šumu i makiju

17.04.2022.

20:15

Autor: Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Zvonimir Barisin / Pixsell

Požar na Biokovu širi se na sve strane kroz borovu šumu i makiju, rekao je u nedjelju navečer vatrogasni zapovjednik Mario Čović koji iznad predjela Živogošće prati akciju gašenja požara, koji je buknula iza 19 sati.

- Strahujemo da nam vatra s planine ne dovede u opasnost stambene objekte ako ne uspijemo zaustaviti intenzivno širenje", izjavio je za Hinu zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Makarska Čović. Kako se radi o nepristupačnom terenu pristup vatrogasnim vozilima nije moguć pa vatru gasimo razvlačeći cijevi i postavljanjem dodatnih pumpi, dodao je.

Prvih sat vremena po izbijanju požara gasilo ga je pedesetak vatrogasaca sa šireg makarskog područja, a kasnije su im u pomoć stigli vatrogasci s područja Omiša i Imotskog.

Gašenje požara i dalje ometa olujni vjetar, a ujutro će, ako vremenske prilike to dopuste, u pomoć biti pozvane i zračne snage.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za splitsku regiju izdano je žuto upozorenje zbog vremena u ponedjeljak kada olujni udari bure mogu biti preko 65 km na sat.

Požar koji je u poslijepodnevnim satima izbio na predjelu Marinove drage na Čiovu, prema riječima Marina Buble, zapovjednika Operativnog područja Trogir, ugašen je u 19 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!