18:17 / 09.08.2020.

Autor: T.V./Hina

Požari kod Šibenika lokalizirani

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Neverini koji su zahvatili istočni dio Šibensko-kninske županije prouzročili su, zbog udara gromova, više požara od Žaborića do Primoštena.
Lokalizirani su požari koji su u nedjelju, nakon grmljavinskog nevremena, buknuli na tri lokacije u Šibensko-kninskoj županiji, a vatrogasne snage provele su noć u dežurstvu na zahvaćenim područjima, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska vatrogasna zajednica.

Požari su lokalizirani sinoć između 19 i 22 sata, a vatrogascima šibenske Javne vatrogasne postrojbe i DVD-ova pomogli su i kanaderi. Nekoliko požara od Žaborića do Primoštena, zbog udara gromova, prouzročili su neverini koji su zahvatili istočni dio Šibensko-kninske županije u nedjelju poslijepodne.

Najveći požar zahvatio je otvoreno područje oko mjesta Žaborić. Gorjelo je 100 hektara trave, niskog raslinja i makije, a požar je lokaliziran malo prije 21 sat. U gašenju su sudjelovala tri protupožarna zrakoplova AT te četiri kanadera i ukupno 34 vatrogasca s 10 vatrogasnih vozila iz JVP-a Šibenik i DVD-ova Grebaštica, Perković, Bilice, Zablaće, Šibenik i Brodarica-Krapanj.

Požar koji je zahvatio 50 hektara raslinja na otvorenom prostoru Primošten-Rogoznica-Supjak lokaliziran je oko 19 sati, a u njegovu gašenju sudjelovala su dva kanadera te 23 vatrogasca sa 7 vatrogasnih vozila iz DVD-ova Primošten, Rogoznica i Marina iz Splitsko-dalmatinske županije.

Na lokaciji Vrsno-Vrpolje požarom je bilo zahvaćeno 35 hektara trave, niskog raslinja i makije. U gašenju su sudjelovala četiri protupožarna zrakoplova AT te ukupno 41 vatrogasac s 13 vatrogasnih vozila iz JVP-a Šibenik i DVD-ova Grebaštica, Perković, Bilice i Brodarica-Krapanj. Dojava o požaru zaprimljena je nakon 14 sati, a lokaliziran je u 22 sata.

Na područjima zahvaćenima požarom djelatnici JVP-a Šibenik i lokalnih DVD-ova proveli su noć u dežurstvu, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!