12:12 / 02.11.2020.

Autor: Ivica Grudiček/P.F./HRT

Pozitivan na koronavirus otišao u kafić i zaradio kaznenu prijavu

-

-

Foto: - / -

Policijski su službenici oko 11 sati zatekli navedenog u jednom ugostiteljskom objektu u Varaždinu, nakon čega je sanitetskim vozilom prevezen na adresu boravišta.
Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su u subotu, 31. listopada oko 10.30, dojavu da muškarac u dobi od 47 godina, kao COVID-19 pozitivna osoba, krši mjeru samoizolacije i liječenja u kući.

Postupajući prema dojavi, policijski su službenici oko 11 sati zatekli navedenog u jednom ugostiteljskom objektu u Varaždinu, nakon čega je sanitetskim prijevozom Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, prevezen na adresu boravišta.

Kako je utvrđeno, isti je bez zaštitne maske u ugostiteljskom objektu bio u kontaktu s tri osobe, a prije toga s više djelatnika jedne zdravstvene ustanove.

O navedenom je događaju izvještena Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, radi poduzimanja mjera i odgovoarajućih radnji.

Nakon završetka mjere samoizolacije policijski će službenici konzultirajući se s Općinskim državnim odvjetništvom u Varaždinu nad 47-godišnjakom provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela - širenje i prenošenje zaraznih bolesti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!