14:20 / 02.12.2020.

Autor: HRT

Poziv Crvenog križa svim darivateljima krvi

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Potrebe za krvi i krvnim pripravcima su svakodnevnica pa tako i u ovo vrijeme pandemije, ističu u HCK-u.
Hrvatski Crveni križ (HCK) uputio je apel građanima da se ako mogu odazovu akcijama darivanja krvi s obzirom da su prema podacima Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, zalihe krvi trenutačno niske.

- Povećane su potrebe za svim negativnim krvnim grupama kao i potrebe za A pozitivnom grupom. Potrebe za krvi i krvnim pripravcima su svakodnevnica pa tako i u ovo vrijeme pandemije, ističu u HCK-u.

➡️ COVID-19 - najnovije informacije
➡️ Koliko ćemo dugo biti imuni nakon cijepljenja? 
➡️ Cjepivo za EU u najkraćem mogućem roku

Navode kako se unatoč situaciji u kojoj se nalazimo akcije dobrovoljnog davanja krvi Hrvatskog Crvenog križa odvijaju redovno, ali prema strogo preporučenim epidemiološkim mjerama kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom i omogućila potpuna sigurnost darivateljima i djelatnicima.

HCK moli sve darivatelje krvi da se odazovu organiziranim akcijama davanja krvi te da tako nekome spase život ili pomognu ozdravljenju. Informacije o akcijama darivanja krvi građani mogu potražiti u najbližem društvu Crvenoga križa.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!