Policijski službenici spasili migrante iz rijeke Save

15.10.2022.

15:42

Autor: HRT

Spašavanje migranata iz Save

Spašavanje migranata iz Save

Foto: Policijska uprava brodsko-posavska / HRT

Policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška u petak u 11.35 sati dobili su dojavu da se na rijeci Savi kod Davora prevrnuo gumeni čamac, zbog čega su dvije osobe pale u rijeku.

"Odmah nakon dojave, policijski službenici su službenim plovilom u vrlo kratkom vremenu od samo pet minuta došli do mjesta prevrtanja čamca.

Dolaskom su uočene dvije osobe afroazijskog podrijetla. Jedna je osoba izlazila iz rijeke na suprotnoj obali u Bosni i Hercegovini, dok se druga pridržavala za gumeni čamac te su je izvukli iz rijeke, nakon čega je osoba zbrinuta.

Ovim činom policijski službenici još su jednom pokazali svoju humanost i hrabrost, s obzirom na to da ovo nije prvi slučaj spašavanja migranata iz nabujale rijeke Save te su se i ovaj put iskazali kao profesionalci kojima je na prvome mjestu zaštita života i tijela građana", priopćila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!