Istražni zatvor za 17-godišnjaka iz Križevaca

15.05.2023.

Zadnja izmjena 16:24

Autor: Sanja Kos-Bojanić/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT/A.S.

Mjesto gdje se dogodila nesreća

Mjesto gdje se dogodila nesreća

Foto: Slaven Branislav Babic / PIXSELL

Policija je dovršila kriminalističku istragu nad 17-godišnjakom koji se u Kostanjevcu Riječkom kod Križevaca na rođendanskoj proslavi fizički sukobio sa svojim godinu dana mlađim prijateljem nakon čega je mladić preminuo. Protiv maloljetnika je podnesena kaznena prijava državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom. Određen mu je jednomjesečni pritvor.

Velika se tuga nadvila nad sela u općini Gornja Rijeka i Novi Marof - dan nakon tragičnog događaja u Kostanjevcu Riječkom u kojem je sukob dvojice prijatelja završio smrću 16-godišnjaka. Mještani se ne prestaju pitati - zašto?

Šok i nevjerica još su veći jer su dvojica mladića bili prijatelji i družili se. Doznajemo da su zajedno stigli na proslavu rođendana. Za preminulog mladića sumještani imaju samo riječi hvale, bio je pristojan, aktivan u mjesnom vatrogasnom društvu.

Sedamnaestogodišnjak je odmah nakon tragičnog događaja uhićen.

Mladić je osumnjičen za kazneno djelo teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti. Sutkinja županijskog suda u Bjelovaru odredila je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ponovnog počinjenja i utjecaja na svjedoke. Kazneni zakon za takvo djelo predviđa kaznu zatvora od tri do 15 godina. Osumnjičeni mladić ima pravo žalbe na tu odluku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!