17:09 / 11.09.2019.

Autor: HRT

Predsjednica Pupovcu proslijedila pismo iz 2016.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednica RH uputila je pismo Miloradu Pupovcu u kojem navodi "da pozorno prati njegove javne istupe u kojima na potpuno neprimjeren, neprihvatljiv i zlonamjeran način kritizira Republiku Hrvatsku".
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je pismo Miloradu Pupovcu u kojem navodi "da pozorno prati njegove javne istupe u kojima na potpuno neprimjeren, neprihvatljiv i zlonamjeran način kritizira Republiku Hrvatsku". 

- Predsjedništvo SDSS-a raspravljalo o ostanku u koaliciji
- Kosor razočaran Pupovcem: HSLS će razmotriti ostanak u koaliciji 

Odlučna u namjeri da kao državljani Republike Hrvatske gradimo zemlju mira, razumijevanja i prosperiteta, predsjednica Grabar-Kitarović sa žaljenjem zaključuje kako gospodin Pupovac nije pozorno pročitao njezino pismo iz 2016. godine, te ga u cijelosti ponavlja.

"Držim to svojom obvezom i zbog desetak tisuća pripadnika srpske nacionalnosti koji su, braneći svoju domovinu Hrvatsku od velikosrpskih agresora, potvrdili domoljublje i nikada ga nisu narušili moralnim patroniziranjem, a posebice ne političkim ucjenjivanjem, iako imaju pravo i obvezu kao državljani Republike Hrvatske ukazivati na potencijalne anomalije koje su nažalost sastavni dio odrastanja svakog društva, ali ne u mjeri kako bi neki željeli prikazati i time naštetiti državi u kojoj žive", stoji u dopisu Predsjednice Republike priloženom pismu iz 13. veljače 2016. godine. Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
U pismu predsjednica među ostalim da osuđuje prijetnje i izljeve govora mržnje prema više javnih osoba i organizacija, ali dodaje kako među njima ima i i onih koji svojim javnim djelovanjem godinama provociraju, iritiraju pa i vrijeđaju najveći dio hrvatske javnosti, neistinito prikazuju i čak izruguju Domovinski rat i u osnovi niječu stvarnost, a implicitno i samu ideju hrvatske države, stvarajući tako ozračje napetosti, isključivosti i netolerancije. Poručila je tada i da, onako kako treba osuditi postupke koji su upereni protiv ravnopravnosti, sigurnosti i dostojanstva političkih, etničkih i drugih manjina u Hrvatskoj, tako treba osuditi i sve postupke koji vrijeđaju hrvatski narod i bilo koju većinsku zajednicu.

-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!