13:25 / 24.07.2019.

Autor: HRT

Predsjednica RH uputila sućut obitelji preminulog pripadnika HV-a

-

-

Foto: - / -

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske uputila je sućut obitelji skupnika J. B. u povodu njegove smrti.
Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske uputila je sućut obitelji skupnika J. B. u povodu njegove smrti.

- Izražavam duboku tugu i sućut obitelji poginulog skupnika J. B. koji je na žalost podlegao ozljedama. U ovom teškom trenutku nadam se kako će obitelj stradalog vojnika pronaći snagu utjehe, poručila je predsjednica.

- Iskreno vjerujem u uspješni oporavak ostalih ozlijeđenih vojnika te kako ćemo ih ubrzo vidjeti u Hrvatskoj. Kako sam i sama svjedočila prilikom nekoliko posjeta našim kontingentima u Afganistanu, Hrvatska vojska u ovoj operaciji dokazuje visok stupanj pripremljenosti. Svjesni težine svojih zadaća, hrvatski vojnici pokazuju visok stupanj hrabrosti, morala i vjere u uspjeh međunarodne misije u kojoj sudjeluju jer se Republika Hrvatska od suvremenih prijetnji poput terorizma štiti i daleko od njezinih granica, istaknula je.

- U ovom trenutku naše su misli i molitve uz obitelji naših vojnika, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!