Predsjednik Milanović razgovarao s Miloradom Dodikom

16:48 / 03.03.2022.

Autor: V.G./HRT

Milanovic i Dodik

Milanovic i Dodik

Foto: Robert Anic/ Dejan Rakita / PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas telefonom s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Milanović istaknuo je potrebu da se u postojećoj situaciji, nakon ruske agresije na Ukrajinu, rješavanju problema u Bosni i Hercegovini mora prići na odgovoran i trezven način koji će jamčiti mir i stabilnost u regiji.

U tom kontekstu, pozvao ga je i da se predstavnici Republike Srpske vrate u institucije Bosne i Hercegovine smatrajući da je to najbolji način za nastavak ozbiljnih i važnih razgovora koji čekaju predstavnike sva tri konstitutivna naroda Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Milanović informirao je u razgovoru Milorada Dodika i o svojoj inicijativi da se Bosni i Hercegovini, kao i Ukrajini, da status kandidata za članstvo u Europskoj uniji što prije kako bi se spriječilo širenje krize na zemlje jugoistoka Europe.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!