08:25 / 01.12.2020.

Autor: M.Š./HRT

Prekid sjednice zbog Orešković i samoizolacije

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

U Saboru je tijekom sjednice u utorak prijepodne došlo do manjeg incidenta.
U Saboru je tijekom sjednice u utorak prijepodne došlo do manjeg incidenta. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković prekinuo je sjednicu, a zbog činjenice da je u sabornici bila Dalija Orešković.

➡️ Raspudić: Mjere su groteskne i kontradiktorne
➡️ Sve o koronavirusu

- Prije nego dođete se obratiti, imam pitanje za vas. Vi ste 26. studenog, odnosno vaš Klub uputio je dopis prema tajništvu Sabora da ćete idućih sedam dana provesti u samoizolaciji zbog kontakta sa zaraženom osobom. Vaš klub je i jučer uputio dopis tajništvu da ćete biti u samoizolaciji. Vi i kolegica Anka Mrak-Taritaš. Vi ste sada ovdje, kako to mogu shvatiti i o čemu se radi?, pitao je Gordan Jandroković zastupnicu Daliju Orešković.

- Ja sam u samoizolaciji onako kako je odredio liječnik opće prakse, to je 10 dana od kontakta. A kako ste vi sustav osmislili i kako se tih 10 dana računa, to nije moja odgovornost..., pravdala se Orešković.

Jandroković ju je potom pitao ima li test da je negativna, a kada je rekla da nema, predsjednik Sabora prekinuo je sjednicu.

- Ovo neću dozvoliti, ovo je ugrožavanje zdravlja zastupnica i zastupnika. Prekid 10 minuta.

Ipak nakon 10 minuta, utvrđeno je da su u Klubu kasnije dobili potvrdu o samoizolaciji, istaknuo je Jandroković, dodajući da je ona istekla jučer.

Orešković se potom obratila svojim izlaganjem.
Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!