Prekršajne prijave za organizatora i prosvjednike ispred KBC Zagreb

05.10.2021.

21:11

Autor: M.M./HRT/Hina

Prosvjed ispred KBC-a Zagreb

Prosvjed ispred KBC-a Zagreb

Foto: Ilustracija/Patrik Macek / Pixsell

Zagrebačka policija izvijestila je da tijekom današnjeg dana ispred KBC-a Zagreb nije zabilježeno remećenje javnog reda i mira, ali da je zbog neprijavljenog prosvjeda ispred bolnice u ponedjeljak prekršajno prijavila 31-godišnjeg organizatora i dvojicu prosvjednika.

Policija je precizirala da je nakon provedenih izvida i kriminalističkog vještačenja u odnosu na u ponedjeljak održano mirno okupljanje i javni prosvjed ispred KBC Zagreb prekršajno prijavila 31-godišnjaka zbog neprijavljivanja javnog okupljanja te održavanja zakonom zabranjenih prosvjeda ispred bolnice. Uz to, 31-godišnjak je prijavljen i zbog remećenja javnog reda i mira.

Zbog remećenja javnog reda i mira na prosvjedu u ponedjeljak prijavljeni su i 56-godišnjak te 51-godišnjak kojem je zabranjeno posjećivanja KBC Zagreb na rok od osam dana od 5. do 13. listopada.

- U odnosu na moguće druge počinitelje prekršaja kriminalističko istraživanje se nastavlja, zaključila je policija.

Prosvjed ispred bolnice je održan u ponedjeljak ujutro nakon što su od tog dana u hrvatskom zdravstvenom sustavu obvezne covid potvrde za dio pacijenata i medicinsko osoblje, dok se oni koji nemaju covid potvrdu moraju redovito testirati.

Zbog primjene ove odluke ispred KBC-a Zagreb prosvjednici su u ponedjeljak izviždali ministra zdravstva Vilija Beroša poručujući mu da je izdajnik i da treba otići.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!