Prelet francuskih aviona Rafale iznad Zagreba, očekuje se pojačana buka

15.03.2022.

14:35

Autor: M.M./HRT

Prelet francuskih aviona Rafale iznad Zagreba

Prelet francuskih aviona Rafale iznad Zagreba

Foto: Marko Lukunic / Pixsell

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske priopćilo je da će dva višenamjenska borbena zrakoplova Rafale letjeti danas iznad centra grada Zagreba u vremenu između 16:45 i 17:45 sati.

Zrakoplovi će letjeti na visini od 600 metara. Piloti 191. eskadrile lovačkih aviona HRZ-a izvest će presretanje francuskih aviona u zraku te ispratiti Rafale do Zračne luke "Franjo Tuđman" u Velikoj Gorici, odakle će francuski zrakoplovi nastaviti let prema nosaču zrakoplova "Charles de Gaulle" u Jadranu.

Zajedničko letenje i uvježbavanje pilota 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i pilota aviona Rafale s nosača zrakoplova "Charles de Gaulle" održava se u sklopu bilateralne aktivnosti s francuskom ratnom mornaricom.

Tijekom provedbe planiranog leta neće biti probijanja zvučnog zida, ali se očekuje kratkotrajna pojačana buka stoga molimo građane grada Zagreba za strpljenje i razumijevanje, stoji u priopćenju MORH-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!