15:48 / 14.08.2018.

Autor: HRT

Premijer Andrej Plenković na Hvaru

Foto: ilustracija, Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: ilustracija, Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković prisustvuje svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Jelsa u povodu Dana općine
U listopadu bi se na Hvaru trebala održati posebna sjednica Vlade posvećena politici razvoja hrvatskih otoka. Već danas ondje boravi premijer Andrej Plenković. Jedna od tema razgovora s lokalnim čelnicima bila je i obnova hvarskog kazališta, koje je izvan funkcije već više od 20 godina. S premijerom na Hvaru bili su i ministar uprave Lovro Kušćević i ministrica Gabrijela ŽalacNovim zakonom o otocima koji se donosi nakon 20 godina Vlada želi cjelovito skrbiti o svim otocima, rekao je premijer Andrej Plenković. Objasnio je da zakon mora bitno unaprijediti život svih ljudi na otocima, omogućiti bolju prometnu povezanost, kvalitetnije gospodarstvo. Dodao je da je 2017. u otoke uloženo 1,7 mlrd. kn i da su u planu nova ulaganja. Naglasio je da će se u pripremi za sjednicu Vlade krajem listopada osluhnuti prijedlozi gradova i općina s Hvara, ali i drugih otoka. "Želimo vidjeti što Hrvatske vode mogu učiniti za bolju opskrbu vodom, primjerice Omiš-Brač-Hvar. To bi bio sjajan projekt gdje ćemo razgovarati s Hrvatskim vodama. Želimo unaprijediti i zdravstveni turizam na otocima," poručio je Plenković.Gradonačelnik Hvara Rikard Novak je novinarima rekao da je do sada u obnovu hvarskog Kazališta investirano 32 milijuna kuna teda će Vlada namijeniti još 5,2 milijuna kuna za završetak njegove obnove toga kazališta, izgrađenog 1612. godine na prvom katu Arsenala u središtu povijesne jezgre Hvara. U Kazalištu će se održati i sjednica Vlade.

Za današnjeg boravka u Hvaru Plenković je posjetio izložbu Kuzme Kovačića u Arsenalu hvarskog Kazališta, posjetio je i Galeriju u tom kazalištu.  Plenković se danas sastao i s biskupom hvarsko-bračko-viškim mons. Petrom Palićem, a sudjelovao je i na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Jelse u povodu Dana općine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!