Plenković: Bjelovarsko-bilogorska županija dobro se razvija

29.09.2022.

10:08

Autor: T.D./HRT

Andrej Plenković

Andrej Plenković

Foto: HTV / HRT

Dan je grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja. Tim će povodom predsjednik Vlade Andrej Plenković u Bjelovaru nazočiti vojno-akrobatskoj ceremoniji Počasne satnije Oružanih snaga. Obići će novi Gradski stadion te sudjelovati na komemoraciji za poginule branitelje u Spomen-području Barutana.  

Premijer Andrej Plenković obratio se svim prisutnima u Bjelovaru prigodnim govorom.

- Današnji dan već drugu godinu zaredom je prigoda da mogu iskazati svoje veliko poštovanje prema svim hrvatskim braniteljima, poginulim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima i zahvaliti im u ime Vlade Republike Hrvatske na slobodi i demokraciji koju zahvaljujući njima uživamo više od 30 godina. Na današnji dan se prisjećamo naših heroja, ali i dan kada trebamo iz spomena otrgnuti strateški značaj oslobađanja vojarni u Bjelovaru za sam tijek Domovinskog rata. Upravo količina naoružanja koja je ovdje bila strateški promijenila odnose snaga i omogućila Hrvatskoj vojsci i braniteljima da se u tim presudnim trenucima opreme zahvaljujući hrabrosti i herojstvu branitelja koji su doveli do osvajanja ove vojarne. Posebno zahvaljujem pripadnicima 105. brigade Hrvatske vojske na njihovom doprinosu u Domovinskom ratu, rekao je.

Naglasio je da se Bjelovarsko-bilogorska županija dobro razvija, kao i sam Bjelovar.

- Imate odgovorne i mlade čelnike koji su u intenzivnoj komunikaciji s Vladom. Nastojimo napraviti napore da se u ovom kraju i gradu te županiji živi bolje i kvalitetnije. Vlada je u tom procesu partner i prijatelj, istaknuo je Plenković.

Više pogledajte u videu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!