13:31 / 16.04.2021.

Autor: V.G./HRT

Premijer Plenković u Istri

Andrej Plenković

Andrej Plenković

Foto: HTV / HRT

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Istru. Obilazak je počeo u Višnjanu, u Poslovnoj zoni Milanezi, u Puli sastao s vodstvom Grada i Županije. 

Naglašeno je kako će istarski ipsilon do tunela Učka biti završen pola godine prije roka, ovoga srpnja.

Na sastanku u Županiji jedna od tema bio je, uz situaciju pulskoj Općoj bolnici, i medicinski fakultet u Puli.

Premijer se poslijepodne sastao i s predstavnicima Uljanika. Tom je prilikom izjavio da ima povjerenje u novo vodstvo i revitalizaciju brodogradnje za što je Vlada dala jamstva za kredit od 32 milijuna kuna.

- Današnja potpora Uljaniku i upravi, a onda i lagani rast i rješavanje problema koji znači razvoj komapnije u suradnji s Vladom RH, meni osobno kao radniku koji je doživio prošlost, današnjost i budućnost, iznimno znači, rekao je Samir Hadžić, direktor Uljanik brodogradnje.

- Želimo da oni postuopno dođu u situaciju da rade na tržišnim osnovama, slično kako smo to učinili za 3. maj u Rijeci, istaknuo je premijer Andrej Plenković.

Premijer je obišao i Arheološki muzej Istre, u kojem traju radovi na obnovi zgrade te ustvrdio je da je riječ o velikoj investiciji i vrijednom projektu koji će obogatiti turističku i povijesnu baštinu te ponudu Pule i Istre.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!