19:05 / 30.11.2020.

Autor: HRT

Premijer pozitivan na koronavirus

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Premijer Andrej Plenković pozitivan je na koronavirus potvrdila je Vlada.
Premijer Andrej Plenković pozitivan je na koronavirus, potvrdio je u ponedjeljak navečer glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Slijedom preporuka epidemiologa, predsjednik Vlade Andrej Plenković obavio je danas ponovno testiranje na prisutnost koronavirusa te mu je nalaz pozitivan.

➡️ Premijer u samoizolaciji, supruga pozitivna na COVID 
➡️ Vlada na sjednici objavila kazne za kršenje epidemioloških mjera 

Predsjedniku Vlade ranije je određena epidemiološka mjera samoizolacije te mu se sada određuje mjera izolacije u trajanju od 10 dana.

Trenutačno se osjeća dobro, a svoje aktivnosti i obveze predsjednik Vlade nastavlja obavljati od kuće te će slijediti sve upute liječnika i epidemiologa. Plenković je završio u samoizolaciji nakon što mu je supruga bila pozitivna na koronavirus.

Premijer će nastaviti sa svim svojim aktivnostima on-line, kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak u središnjem Dnevniku HTV-a.

Iz Vlade su izvijestili i da predstojniku premijerovog ureda Zvonimiru Frki-Petešiću, zamjenici predstojnika Teni Mišetić i glasnogovorniku Marku Miliću epidemiolozi nisu odredili mjeru samoizolacije.

Njihov posljednji radni dan i susret s predsjednikom Vlade bio je u petak, dok je predstojnik ureda obavio kratki sastanak s premijerom u subotu uz poštovanje svih epidemioloških mjera (propisana fizička distanca, nošenje maski, otvoren prozor).

Nalaz premijera u subotu bio je negativan. Predstojnik ureda je tom prilikom također testiran i njegov je nalaz isto bio negativan. S obzirom na dužnosti koje obnašaju, svi troje ponovit će testiranje na prisutnost koronavirusa, izvijestili su iz Vlade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!