Preminula beba u kontejnerskom naselju u Petrinji

14.12.2022.

Zadnja izmjena 12:54

Autor: Ruža Ištuk/HRT

Kontejnersko naselje

Kontejnersko naselje

Foto: HTV / HTV

U kontejnerskom naselju u Petrinji preminulo je dijete u dobi od samo dva mjeseca. Rano jutros dovezeno je u sisačku bolnicu bez znakova života. Kako se neslužbeno doznaje, dijete je imalo zdravstvenih problema, bilo je na liječenju od rođenja, a stanje se zakompliciralo tijekom noći. 

Tijelo je poslano na obdukciju, a istraga je u tijeku. Obitelj je obišla i petrinjska gradonačelnica te ponudila zamjenski smještaj u kući na području Petrinje.

- Pokušana je reanimacija. Ekipa hitne medicinske pomoći je pokušala reanimaciju u vozilu, nakon toga naša ekipa u OHBP-u u Sisku, međutim bez uspjeha. Utvrđeno je da je dijete umrlo, kazao je Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice "dr. Ivo Pedišić" u Sisku. 

O smrti je obaviještena i Policijska uprava sisačko-moslavačka koja je rano poslijepodne izvijestila da se ne sumnja u nasilnu smrt.

- Dok se obdukcija ne završi, teško je govoriti, ali po ovome što su liječnici rekli ne bi se radilo o nasilnoj smrti, nego bi bila prirodna smrt. No sačekat ćemo obdukciju pa ćemo onda znati više, izjavio je Luka Pešut, načelnik PU sisačko-moslavačke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!